Leipomotuotteiden ja kuivien elintarvikkeiden valtava valikoima kattaa niin leivät ja leivonnaiset, kakut ja keksit kuin pasteijat ja pastat. Erilaiset leivontaseokset ja pakastetut valmistaikinatuotteet kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Kyseiset tuotteet täyttävät kuluttajien tarpeet kasvavilla eines- ja raakapakastemarkkinoilla sekä helpottavat ratkaisevasti itse leivontaprosessia. Prosessointitarpeet ja säilyvyysvaatimukset ovat yhtä monimuotoisia kuin leivontaprosessit.
Leipomoissa lämpötilanhallinta on ratkaisevan tärkeää. Näin varmistetaan esimerkiksi, että kuiva-aineet, kuten jauhot, makeutusaineet, hiiva tai muut kohotusaineet, pysyvät kuivina ja tuholaisista vapaina varastoinnin ja jakelun aikana. Tuotteet on jäähdytettävä ennen pakkaamista noin 21 °C:n lämpötilaan. Ilman asianmukaista jäähdytystä tuote voi jäädä liian kosteaksi ja sen rakenne voi särkyä helposti. Seuraavassa vaiheessa tuote prosessoidaan esimerkiksi viipaloimalla, pussittamalla tai käärimällä. Tämä edellyttää varovaista käsittelyä tuotteiden herkästi vaurioituvan rakenteen vuoksi. Esimerkiksi ennen annostuotteen viipalointia on usein hyödyllistä jäädyttää sen kuori, jotta tuote pysyy koossa ja oikean muotoisena.
Näihin tarkoituksiin olemme kehittäneet useita jäähdytys-, pakastus-, savutus- ja inertointitekniikoita sekä palveluja. Niiden avulla pystymme laatimaan jokaiseen prosessointiketjuun parhaiten sopivan ratkaisun.
Esikäsittely
Olemme kehittäneet erityisen suljetun kierron lämpötilanhallintajärjestelmän. Varastosiiloissa lisähyötyinä ovat tuholaistorjunta ja savutuksen hallinta, sillä järjestelmä kohottaa varastotilan hiilidioksidipitoisuutta (CO 2 ).
Jäähdytys
Olemme kehittäneet valikoiman pakastus- ja jäähdytysratkaisuja , joilla leivottujen tuotteiden jäähdyttäminen onnistuu nopeasti ja tehokkaasti. Ilmajäähdytteisistä spiraalipakastimista poiketen, nämä ratkaisut parantavat tuottavuutta ja tuotteen laatua optimoimalla tuotteen kosteuspitoisuuden ja vähentämällä sen homehtumistaipumusta. Kryogeeninen jäähdytys auttaa myös säilyttämään tuotteen maun ja rakenteen paremmin.
Käsittely ja pakkaaminen
Tarjoamme erilaisia, tuotteen säilyvyysvaatimukset ja prosessointitarpeet huomioivia tekniikoita ja ratkaisuja tuotteen käsittelyn ja pakkaamisen optimointiin.
Kryogeeninen pakastus on ihanteellinen tapa vahvistaa tuotteen rakennetta ennen pakkaamista. Lindellä on kattava valikoima hellävaraisia, mutta samalla erittäin tehokkaita kryogeenisia pakastusratkaisuja. Niitä voidaan käyttää erillisinä laitteistoina tai ne voidaan yhdistää olemassa oleviin pakastusjärjestelmiin, jolloin laitteisto saadaan päivitettyä nopeasti, ja ilman mittavia taloudellisia panostuksia.
Tarjoamme erillisiä kaasuseoksia, joita käyttämällä pystytään parantamaan tuotteen laatua ja saatavuutta sekä pidentämään säilyvyysaikaa.
Kerman käsittely
Neuvomme, miten typpeä voidaan hyödyntää käsiteltäessä leivonnaisia, joiden täyte sisältää kermaa. Näin tuotteista saadaan entistä houkuttelevampia asiakkaille.