Kala ja äyriäiset kasvattavat suosiotaan kaikkialla maailmassa, sillä niitä pidetään terveellisenä vaihtoehtona lihalle.
Tuoreen kalan ja äyriäisien käsittelyssä on omat käsittelyyn ja turvallisuuteen liittyvät haasteensa. Tuotteet menettävät alkuperäisen laatunsa nopeasti veden aktiivisuuden, mikro-organismeille ihanteellisen neutraalin pH-arvon sekä erilaisten entsyymeiden vuoksi. Ne heikentävät kalan ja äyriäisten makua ja tuoksua nopeasti. Epämiellyttävä haju syntyy nopeasti, kun mikro-organismit pilkkovat proteiineja.
Lindellä on runsas valikoima ratkaisuja, joilla pystytään ylläpitämään asetetut turvallisuus- ja laatuvaatimukset merenelävien koko tuotantoketjussa, aina vedestä ruokapöytään saakka.
Kalanviljelytekniikat ja -ratkaisut auttavat saavuttamaan ihanteellisen vedenlaadun ja lisäämään veden happipitoisuutta
Kylmäkuljetukset pitävät tuotteen laadun yllä läpi koko jakeluketjun
Kryogeeniset jäähdytys- ja pakastusratkaisut pitävät tuotantolaitoksen prosessointilämpötilat hallussa
Suojakaasupakkaaminen (MAP) pidentää säilyvyysaikaa