Yksi elintarviketeollisuuden tärkeimmistä haasteista on bakteeritoiminnan tehokas hallinta tai ihannetapauksessa jopa sen pysäyttäminen. Bakteerienvastaisessa taistelussa yksi tehokkaimmista aseista on jäähdyttäminen ja pakastaminen.
Mikro-organismien kasvu hidastuu jyrkästi, kun lämpötila laskee alle veden jäätymispisteen. Alhaisempi lämpötila ja pienempi nestemäisen veden aktiivisuus tarkoittaa, ettei mikrobeilla ole käytettävissä aineenvaihdunnassaan tarvitsemaa vettä.
Elintarviketuotteen jäähdyttäminen vähentää bakteerikasvun riskiä. Nopea jäähdytys (kohmeistus, iskupakastus tai kryogeeninen pakastus) pienentää riskiä entisestään.
Kryogeenisen pakastuksen avulla pystytään myös säilyttämään elintarvikkeen luontainen laatu. Kun tuote pakastetaan, siihen muodostuu jääkiteitä. Mitä pienempiä ja tasaisemmin jakautuneita kiteet ovat, sitä parempi on sulatetun tuotteen laatu ja maku. Nopea pakastus kryogeenisessa lämpötilassa on ainoa tapa varmistaa, että jääkiteet muodostuvat tasaisesti sekä tuotteen solujen sisä- että ulkopuolelle.
Vuosikymmenten kokemus
AGA on edistyksellisten jäähdytys- ja pakastustekniikoiden maailmanlaajuinen kärkinimi. Innovatiivisia ratkaisujamme on ollut markkinoilla jo vuosikymmenten ajan. Pystymme toteuttamaan vaativimmatkin ratkaisut pakastus- ja jäähdytystuotevalikoimamme avulla. Kryogeenisissa ratkaisuissamme käytetään hiilidioksidi- ja typpikaasua, joilla tuotteen lämpötila pystytään laskemaan nopeasti, olipa käyttötarkoitus elintarvikkeen säilöminen tai tuotteen prosessoinnin tehostaminen. Nestemäiset kryogeeniset kaasut ovat tehokas, joustava ja hiljainen tapa ylläpitää jäähdytettyjen tai pakastettujen elintarvikkeiden lämpötila tarkasti kuljetuksen aikana.
Kuivajäänä tunnettu kiinteä hiilidioksidi (CO2) on erittäin tehokas ja helppokäyttöinen jäähdytysaine. Ilmakehän paineessa nestemäinen hiilidioksidi muuttuu kiinteäksi hiilihappolumeksi –79 ºC:n lämpötilassa. Kiinteä hiilidioksidi on äärettömän tehokas erilaisten pakkausten jäähdyttäjä.
Hiilihappolumi toimii tehokkaimmin yhdessä kohteen vaatimusten mukaan suunniteltujen lumilaitteistojen kanssa. Kehittämämme erikoissuuttimet muodostavat hiilihappolunta nopeasti ja varmistavat nopean jäähdytyksen. Lisäksi saatavana on erilaisia manuaalisia, kannettavia ja kiinteitä yksiköitä lumen muodostukseen. Kaikkien kryogeenisten laitteistojemme suunnittelussa tavoitteenamme on maksimaalinen tehokkuus elintarviketeollisuuden tarkimmat hygieniastandardit huomioiden.
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää ratkaisuistamme eri teollisuudenalojen pakastus- ja jäähdytystarpeisiin:
- Meijerituotteet
Hienovaraista käsittelyä edellyttävien meijerituotteiden käsittely, kuten jäätelön kovettaminen ja jälkiruokien stabilointi. - Kuivat elintarvikkeet ja leipomotuotteet
Esipaistettujen leipien pakastus sekä esimerkiksi sämpylöiden, suolarinkeleiden ja valmisleivonnaisten pikapakastus. - Kala ja äyriäiset
Kokonaisen kalan ja kalafileiden, katkarapujen, simpukoiden sekä muiden äyriäisten turvallinen käsittely. - Hedelmät ja vihannekset
Muodon, rakenteen ja maun säilymisen varmistaminen sulatuksen jälkeen – erityisesti arvotuotteiden, kuten mansikoiden ja vadelmien kohdalla. - Liha
Jauhelihan, viipaloidun lihan sekä lihakuutioiden ja -leikkeiden, kuten kyljysten, kontaminaatioriskin minimointi.
Valmisruoat
IFQ-leijupakastimella yksittäispakastettujen elintarvikkeiden, valmisaterioiden, pizzojen, paneroitujen ja paistettujen tuotteiden sekä kuorrutettujen tuotteiden laadun säilymisen varmistaminen.