Elintarvikkeiden kryogeeninen pakastus ja jäähdytys nestemäisellä typellä ja hiilidioksidilla on tunnettua teknologiaa, joka on hyödyttänyt elintarviketeollisuutta jo vuosien ajan. Kaasutekniikan käyttö on ympäristöystävällistä, ja se parantaa sekä tuotteen laatua että koko pakastusjärjestelmän tehokkuutta ja samalla myös kannattavuutta.
Teknologia perustuu kryogeenisten kaasujen äärimmäiseen kylmyyteen (nestemäisen typen lämpötila on -196 °C) ja nestemäisen kaasun höyrystymiseen sen joutuessa kosketuksiin elintarvikkeen kanssa. Nestemäinen hiilidioksidi muodostaa laajentuessaan lunta, joka haihtuu tuotteen pinnalta.
Olemme kehittäneet kryogeenista pakastusta ja jäähdytystä aktiivisesti useiden vuosien ajan ja luoneet monia ratkaisuja erilaisille elintarvikkeille. Nykyaikaisissa pakastimissa käytetään uusimpia hallintaohjelmistoja tehokkuuden parantamiseen, ja samalla voidaan täyttää elintarviketeollisuuden tiukimmat hygieniastandardit.