Hapettuminen on kemiallinen reaktio, jossa elintarvikkeen tai juoman ympärillä olevan ilman happi hyökkää tuotteen kimppuun. Happihyökkäys voi tapahtua huoneenlämpötilassa tai sitä viileämmässä, eli virvoitusjuomien, öljyjen, hedelmien, vihanneksien tai valmiiden ruokien normaalin säilytyksen aikana. Se voi tapahtua myös korkeassa lämpötilassa esimerkiksi elintarvikkeen prosessoinnin tai uppopaistamisen aikana.
Linde voi auttaa
Toimitamme elintarvikelaatuista typpeä sekä muita inerttejä kaasuja, jotka estävät hapettumisen tai minimoivat hapen vaikutukset. Typpeä käytetään esimerkiksi pitämään tuotteen sisällä ja ympärillä olevan hapen määrä alhaisena. Inertti ympäristö stabiloi tuotteen ja pidentää sen säilyvyysaikaa.
Typpipatjatekniikka on yksi kolmesta tärkeimmästä inertointimenetelmästä, joita käytetään hapettumisen estämiseen.
Tuotteen huokosissa tai sen ympärillä oleva ilma voi sisältää kosteutta ja happea. Erikoispuhdas typpi on täysin kuiva ja inertti aine, minkä ansiosta se ei reagoi tuotteen kanssa, kun sillä korvataan pakkauksen sisällä oleva ilma. Tämä on turvallinen ja luotettava tapa suojata elintarvikkeet hapettumisen vaikutuksilta.
Toimitamme myös huipputarkkoja venttiiliohjausjärjestelmiä säiliöiden ja astioiden täyttöön ja tyhjennykseen. Tällaisten venttiileiden avulla suojaava typpipatja pystytään säilyttämään typen määrää säätämällä.
Typpipatjatekniikka soveltuu parhaiten käytettäväksi erilaisten öljyjä sisältävien säiliöiden kanssa.