Hapettuminen on kemiallinen reaktio, jossa elintarvikkeen tai juoman ympärillä olevan ilman happi hyökkää tuotteen kimppuun. Happihyökkäys voi tapahtua huoneenlämpötilassa tai sitä viileämmässä, eli virvoitusjuomien, öljyjen, hedelmien, vihanneksien tai valmiiden ruokien normaalin säilytyksen aikana. Se voi tapahtua myös korkeassa lämpötilassa esimerkiksi elintarvikkeen prosessoinnin tai uppopaistamisen aikana.
Linde voi auttaa
Toimitamme elintarvikelaatuista typpeä sekä muita inerttejä kaasuja, jotka estävät hapettumisen tai minimoivat hapen vaikutukset. Typpeä käytetään esimerkiksi pitämään tuotteen sisällä ja ympärillä olevan hapen määrä alhaisena. Inertti ympäristö stabiloi tuotteen ja pidentää sen säilyvyysaikaa.
Kuplitus on yksi kolmesta tärkeimmästä inertointimenetelmästä, joilla pystytään parantamaan tuotteen laatua ja käyttöikää.
Kuplituksessa typpeä, hiilidioksidia tai argonia lisätään tai kuplitetaan elintarvikkeeseen tai virvoitusjuomaan. Kaasu korvaa ilmakaasun ja muodostaa inertin kaasuympäristön. Ei-toivottujen aineiden muodostuminen ehkäistään, koska kemialliset reaktiot hapen kanssa on estetty tai rajoitettu. Tuloksena on elintarvike, jonka alkuperäinen laatu säilyy