Tulipesä oli ainutlaatuinen ja sitä voidaan pitää lämmitysteknologian vallankumouksena. Keskipisteenä oli ’sinisen liekin’, eli savuttoman palamisen, periaate – ja lämpötehokkuus, jota ei ole päihitetty nykyäänkään. Hyödyntämällä säteilevää lämpöä, mikä erosi useimpien muiden tulipesien käyttämästä suorasta lämmöstä, samaa tulipesää voitiin käyttää useiden eri ruokien valmistamiseen yhtä aikaa. Tästä syystä liesi oli todellinen siunaus monille kotitalouksille.
Keitin oli päällä päivin ja öin niin, että sisäänrakennettu termostaatti sääteli jatkuvaa lämpöä. Näin liesi tarvitsi vain vähän huomiota ja käytti polttoainetta tehokkaasti – koksia tarvitsi lisätä vain kerran päivässä. Myöhemmin liettä voitiin käyttää myös puilla, öljyllä, kaasulla tai sähköllä.
Kaikissa AGA-liesissä on keittolevy, jonka lämpötila on 400 °C, ja haudutuslevy, jonka lämpötila on 200 °C. Kahden uunin AGA-liesissä taas on paistouuni, jonka lämpötila on 220 °C, ja haudutuslevy, jonka lämpötila on 100 °C. Kolmeuunisissa versioissa on lisäksi 180 °C:n leivinuuni ja neliuunisissa versioissa 100 °C:n lämmitysuuni.