Jäälle rakennetaan väliaikainen tutkimusleiri. Leirissä on erilaisia edistyksellisiä antureita, säähavaintopalloja ja tutkimusdroneja, joilla mitataan ilmakehää, sekä kaukohavainnointilaitteita, joilla mitataan jään ja lumen ominaisuuksia.
Eri laitteiden kemikaalisiin mittausprosesseihin tarvitaan kaasuja. Coloradon yliopisto otti Lindeen yhteyttä sen kumppanin, Tromssan yliopiston kautta. Linde on taannut säännölliset kaasutoimitukset Tromssan satamasta lähtevillä aluksilla Polarsternille.
Linde toimittaa heliumia ja happea erilaisten epävakaiden orgaanisten ja halogenoitujen yhdisteiden mittaukseen, jotta aerosolin ja pilvien muodostumisen taustalla olevia kemiallisia reaktioita voitaisiin ymmärtää paremmin. Pilvien uskotaan olevan yksi tärkeimmistä mutta vähiten ymmärretyistä tekijöistä, jotka vaikuttavat arktisen alueen säteily- ja energiabudjettiin.
Argonia käytetään kantokaasuna kaasumaisen yhdistymättömän elohopean mittauksissa. Elohopeaa esiintyy kaikkialla ympäristössä, ja se pystyy kulkemaan satoja kilometrejä kaasumuotoisena ilmakehän kautta. Toisin sanoen se voi päätyä lähdealueilta, kuten eteläisempien leveysasteiden hiilivoimaloista tai tulivuorista, aina arktiselle seudulle saakka. Arktisen alueen ilmakehän kemia on etenkin keväällä sellainen, että Arktiksen pinnasta voi tulla ilmakehän elohopean voimakas nielu. Tällöin se on viimeinen päätepiste tämän vaarallisen saasteen kulkuketjussa lähdealueilta arktisen alueen ravintoverkkoon.
Hiilidioksidia/metaania käytetään vakiokaasuina laitteissa, joilla mitataan hyvin tunnettuja kasvihuonekaasuja. Näin voidaan tutkia sitä, miten näitä kaasuja syntyy ja tuhoutuu arktisella alueella, ja ymmärtää lähteiden ja nielujen maailmanlaajuista tasapainoa paremmin.
Typpeä käytetään mittalaitteiden tärkeänä laadunvarmistustyökaluna, ja sillä voidaan varmistaa kaikkien laitteiden ajallinen synkronointi.
Typpioksidia käytetään otsonin mittauksessa. Otsoni on hyvin tärkeässä roolissa pilvien/aerosolin muodostumisen kemiallisissa reaktioissa sekä esimerkiksi elohopean kaltaisten saasteiden laskeutumisessa. Otsonikato ja ilmakehän elohopeakato ovat yhteydessä toisiinsa. Typpioksidia (NO) käytetään vakiokaasuna typpiyhdisteiden (NO, NOx, NOy) mittauksessa. Myös näillä yhdisteillä on merkittävä rooli ilmakehän kemiallisessa järjestelmässä.