Kuluttajan näkökulmasta elintarvikkeiden kauppa on houkutuksia, ideoita ja tarjouksia. Elintarvikeketjun eli tuottajien, teollisuuden ja kaupan näkökulmasta se on kamppailua aikaa vastaan. Kello alkaa tikittää heti, kun marja on poimittu maasta tai kala nostettu vedestä.
Kuljetuksilla, varastoinnilla ja pakkaamisella on valtava merkitys tuotteiden pitämisessä tuoreina ja turvallisina käyttäjälle asti.
Tuotteiden pakkaaminen suojakaasuun ruokakaupoissa on uusi ja voimakas trendi. Pakkauksiin laitetaan eniten lihaa ja kalaa kotikokeille, mutta myös valmiita ruokia, vihanneksia ja leivonnaisia.
Kaasuilla suojattuja herkkuja tulee elintarviketeollisuudelta, ja yhä enemmän tätä menetelmää käyttävät myös yksittäiset laatutietoiset kauppiaat, joilla on hyvä tieto juuri oman asiakaskuntansa mieliteoista.
Suojakaasupakkauksiin laitetaan fileiden ja paistien lisäksi kauppiaiden omilla “salaisilla” resepteillä valmistettuja valmiita ruokia kysynnän mukaan hyvinkin pieniä määriä.
“Ainoa kriteeri on laatu. Näin saamme pakattuna tarjolle myös tuotteita, joita ei saa elintarviketehtailta, esimerkiksi tuoretta jauhelihaa kulmapaistista. Siinä on rasvaa alle viisi prosenttia.”