Maakaasun hyvän hyötysuhteen ansiosta teollisuuden tehokkuus paranee lähes 10 %. Tietyissä lämpöprosesseissa maakaasu on öljyn ainoa vaihtoehto.
Lämpövoimalaitoksissa maakaasu pienentää energiankulutusta, ja takaa puhtaamman työympäristön ja tuotteet. Kalliiden ja ympäristöä rasittavien kuljetusten määrä vähenee.
Sähkön- ja lämmöntuotannon lisäksi LNG:tä käytetään teollisuuden energiana, liikenteen polttoaineena sekä maa- ja biokaasun varapolttoaineena.
Asiakkuuksia
M/S Viking Grace
Linde (former AGA)n terminaali Tukholman eteläpuolella on vuodesta 2012 toimittanut LNG:tä Itämeren ensimmäiseen maakaasulla kulkevaan risteilijäalukseen, Viking Linen M/S Viking Graceen. Aluksessa on LNG-säiliöt, jotka kestävät –162 °C lämpötilan. Lämpötilaa nostetaan moottorikäyttöä varten, jolloin neste muuttuu kaasuksi. Sama viileä ilma hyödynnetään laivan ilmastoinnissa, pakastimissa ja muissa kylmäjärjestelmissä. Alus aloitti liikennöintinsä Turku-Tukholma-linjalla tammikuussa 2013 ja siihen mahtuu 2 800 matkustajaa.
Stockholm Gas
Vuonna 2011 Stockholm Gas vaihtoi kaupunkikaasuksi LNG:n. Tukholman alueen hiilidioksidipäästöt pienenevät lähes 50 000 tonnilla vuodessa, kun Stockholm Gas ja alueella sijaitseva Nynasin jalostamo korvasivat dieselöljyn kaupunkikaasulla, joka koostuu maakaasusta ja biokaasusta.
Gyproc
Kipsilevyvalmistaja Gyprocin hiilidioksidipäästöt vähenevät 25–30%, kun yhtiö vaihtaa polttoöljyn nesteytettyyn maakaasuun vuonna 2013. Samalla vähenevät myös rikki- ja typpioksidipäästöt. Muutos on osa strategista ympäristötyötä, jolla tuetaan kestävää kehitystä.