Carelian Caviar tuottaa kaviaaria ilman antibiootteja ja hormoneja. Kaloja ruokitaan geneettisesti muuntelemattomalla ruoalla, eikä lopputuotteeseen lisätä säilöntäaineita.
Kalanviljely voi kuormittaa ympäristöä ravinnepäästöillään, mutta vastuullisesti toimivat kalankasvatuslaitokset pystyvät tuottamaan suuria määriä kalaa ympäristöä kuormittamatta. Vastuullinen kalanviljely myös vähentää liikakalastusta luonnonvesissä ja auttaa näin suojelemaan vesistöjä ja vesielämää.
Rantula kertoo, että Carelian Caviar on ylpeä ympäristöystävällisyydestään. ”Olemme niin sanottu kiertovesilaitos, jossa sama vesi kiertää aina uudelleen puhdistettuna ja käsiteltynä. Vedestä vaihdetaan korkeintaan 1–2 prosenttia, joten kokonaisvedenkulutuksemme on suhteellisen pieni”, toteaa Rantula. Tuotannosta syntyvät lietevedet menevät Stora Enson jätevesikäsittelyyn, jossa ne kuivataan ja menevät lopulta voimalaan poltettavaksi. Stora Enson paperitehdasta hyödynnetään myös laitoksen veden lämpötilan säätelyssä. Tehtaan hukkalämmöllä altaat pidetään tasaisessa 18 asteessa ympäri vuoden.
Teksti: Isabelle Kliger
Kuva: Shutterstock, Carelian Caviar