Esimerkiksi katkarapujen pinta voidaan suojata kastamalla ne nopeasti nestemäiseen typpeen ennen glaseerausta ohuella jääkerroksella. Tällä menetelmällä saadaan aikaan tasainen jääkuori, joka auttaa pitämään tuotteen pakastettuna pidempään. Kryogeenisellä on pystytty esimerkiksi parantamaan siikafileiden ulkonäköä ja makua, mistä useat tuottajat ovat hyötyneet taloudellisesti.
Tärkeimpiä hyötyjä:
- nopea pakastus vähentää nesteen irtoamista ja säilyttää maun
- pakastusprosessin aikana tuote kuivuu vähemmän kuin perinteisessä pakastuksessa
- pienet investointikustannukset
- lyhyemmät laitteiston huolto- ja korjausajat
- laitteiston korkea hygieniataso tarkoittaa pienempää puhdistustarvetta
- kuljetinhihnat eivät tee jälkiä esipakastamalla kovetettujen tuotteiden pintaan.
Tuote |
CRYOLINE® | |||
MT | CS | SC | CF | |
Fileet | *** | *** | *** | ** |
Kokonainen kala | *** | ** | * | * |
Katkaravut** | *** | ** | * | |
Simpukat** | *** | ** | * | |
Kalahampurilaiset | *** | *** | ** | * |
Marinoidut tuotteet* | ** | ** | *** | ** |
Taikinakuorrutettu tai paneroitu kala |
*** | *** | * | * |